Ikutan Ramai

Tuesday, February 23, 2010

Sabah Trip 2009 Part 2

Ni siri kedua pulak trip p Sabah Hari tu.....
Masa nak makan malam nie.... aku order Iceblended Air kelapa... cuba tengok saiz gelas tu... besaq mana... tu pun aku sapu sat ja.... haha.. 

 Nie... gambaq jambatan kat BTPN Sabah.....
 Tapi tak boleh lawan jambatan nie lagi.... Jambatan Tamparuli tu.... Lagu dia pun ada...
dinyanyikan oleh Justin Lusoh (Kadazan) pada tahun 1970an.. Jambatan ni.. dirasmikan oleh Menteri Besar Sabah Datuk Harris Salleh pada awal tahun 1980an dengan kepanjangan 50 meter....
 Nie semua nak naik jambatan nie... tp klu tak tahan jgn... ada yang patah balik.. goyang tu...
 Nie yg baju merah nie wife aku.. dgn isteri boss aku.... buat syarat bergambar...
 Nie yg best kancil masuk sungai.... tp depa dok tengah cuci keta tu,,,


 Gayat.... waa..... nak balik....
 lori nie pun sibuk jer nak masuk sungai jugak



6 comments:

Solehah said...

x pernah cuba lagi ice balnded ayaq nyok..

Shahrin said...

best solehah.. tambahan masa pesan tu kan.. "saya nak ayaq nyok satu ngan jus kelapa".... penin kawan yg amik pesanan tu

WiraTLC said...

murah je bro monopod tu rm120 je.. nak beli yang mahal tak mampu.. lagi pun sy dalam proses belajar.. kalau ada apa2 tip dalam hal2 kamera boleh le kongsi dengan saya ye..

Shahrin said...

bole-bole.... tp manfrotto punya kan??? saya pun baru jugak... tak pro lg...

WiraTLC said...

ada tak tip2 nak edit gambar kalau pakai photoscape..? tu je yang ada...

Shahrin said...

editing pakai photoscape? dia ada banyak jenis filter... kita leh wat vignetting simple pakai photoscape... banyak lagi... sebab semua dah diberi siap... kalau nak banyak lagi... saya cuba buat tutorial tgk....