Ikutan Ramai

Tuesday, January 28, 2014

Update petang hari

Petang dah sampai.... nak balik kerja satg.... tgh hari td makan nasi setengah dengan sup daging, toqua dan tempe..... air... ais kosong.... harap mlm ni boleh maintain...... td pekena kopi nanduk secawan dengan nanduk booster, jus cergas minda.. takat hari ni alhamdulillah... tak ada lagi rasa mengantuk.... drive satg baru tau.. dlam keadaan biasa selalunya nak sampai rumah masa drive mesti  mengantuk gila..... kadang2 terlelap masa drive... ...  senaman yg ada hari ni naik turun tangga 2x... hehe... pelan2... klu laju sangat krem kaki... esok tak leh nak senaman dah.....

2014?

Assalammualaikum dan salam sejahtera untuk semua pengunjung2 blog ini,

Dah sampai hujung bulan januari dah ni... tp ini posting yang pertama untuk tahun 2014.... tahun baru azam lama.... cara yang baru.... dah banyak tahun saya dilanda kegemukan melampau... tahap obesiti dan kesihatan saya yang semakin berkurangan.... (berat saya sekarang 170 kg lebey) penyakit... Allah saja yang tahu..... jadi untuk tahun ini saya mahu jadi orang yang positif.... bermula dengan posting ini saya akan rekod aktiviti harian saya..... dalam perjalanan menuju kesihatan...... dah sampai masa kot..... Alhamdulillah sekarang saya dah mempunyai 2 cahaya mata..... yg paling kecil berusia 10 bulan..... jadi saya berusaha untuk diri dan keluarga saya.... saya sedar Mati tidak akan mennunggu kita, tetapi kita yang menunggu mati.... tapi tidak salah jika saya berusaha untuk sihat sampai ajal saya sampai...... perkara yang pertama ialah kita mulakan dengan supplement dulu........ pas2 senaman ringan..... pagi ini sebelum sarapan saya makan 4 biji kapsul kelapa dara.... secawan kopi Nanduk.... dan mcm biasa ubat2 hospital.....  sarapan pagi.... tadi nasi lemak sebungkus..... daging, kacang dan telur goreng... air..... air masak sahaja......

Tuesday, April 30, 2013

NMG network

Assalammualaikum... dan Salam Sejahtera...

Lama sudah saya tak berblogging di sini....

saya nak ajak kawan2 blogger yang belum join NMG network.... boleh join bersama2 saya sekarang.... register percuma dulu kalau berminat boleh mulakan dengan modal serendah RM40 dan pulangan RM146

Sama ada klik banner diatas atau pun klik banner ini
1. klik banner dibawah...
2. klik sign up
3. pilih pakej yang anda minat.

modal yang paling rendah RM40 dan yang paling tinggi RM120. bukan ribu riban......



Saturday, June 25, 2011

Baby Irfan 7 Month

Gambar baby Abah Zaidy dan Mama Lina

Tuesday, April 26, 2011

Best blog for me today

blog Fza Ibrahim.... aku baru masuk pagi nie... lama tak layan blog..... tapi the best blog bagi aku untuk hari ni....
http://lookingforpurpledragonfly.blogspot.com

New blog In Construction

blog nie dalam pembinaan.... dan impian saya dulu nak amek 7d tak jadi tp alhamdulillah... sekarang dah dapat D7000... jadi nikonian la pulak....

insya Allah... kalau dah pro nanti kita amek D3s pulak atau pon D3x

Wednesday, February 9, 2011

Potret Family


Saya ada buat satu group dekat flickr untuk yang berminat posting gambar2 famili mereka atau famili orang lain....  kalau berminat bole join...... tp pastikan gambar2 sopan saja tau..... 

http://www.flickr.com/groups/potretfamily/
From Drop Box

Thursday, January 27, 2011

The Moon

Untuk orang yang bangun awal pagi saja dapat yg nie..... bulaannnn....



From Drop Box

Thursday, November 25, 2010

New Member Of Shahrin Family


Nama :  Muhammad Irfan bin Shahrin Zaidy
Birthday : 2 November 2010
Umur : 23 Hari

Alhamdulillah... Syukur ke hadrat Ilahi kerana telah mengurniakan cahaya mata yang chumil kepada kami.... beriring doa dah hasrat kami.... supaya menjadi khalifah Allah di muka bumi ini....

From Drop Box

Thursday, August 5, 2010

Fiq - Manifestasi Cinta Lirik

Apakah akan terjadi pada semua
Bila mentari dan sang bumi
Tak lagi saling memahami

Dan cinta yang sedia ada
Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskah aku berdiam membisu
Berdiri membiarkan semua itu

Dan cinta yang sedia ada
Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskah aku berdiam dan membisu
Berdiri membiarkan
Biarkan semua itu

Engkau nafas hidupku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Dari detik terulang
Kau rahsia mimpiku

Haruskan aku berdiam membisu
Berdiri membiarkan semua itu

Engkau nafas hidupku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Kau manifestasi cinta
Engkau rahsia mimpiku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Kau manifestasi cinta

First Time dengar lagu nie kat radio... rasa best lak ngan iringan muzik okestra campur lak ngan bunyi gitar... rasa macam power jer dengar lagu nie....
From Drop Box

Tuesday, May 25, 2010

RxLite Sihat dan Menjana Pendapatan

Bagi Yang Berminat Boleh Layari Kedai Online saya di http://shah.rxlite2u.com disamping tubuh badan sihat kita juga boleh menjana pendapatan sampingan 



 


From Drop Box

Thursday, April 29, 2010

Cara Mengambil Gambar???

Yang ni saya dapat dari kengkawan saya... adakah anda salahsorang dari jurugambar dibawah atau semua sekali... hanya sekadar hiburan...
1. wah ni macam buka kuda-kuda langkah shaolin nie.... 

Friday, April 2, 2010

Click Fraud....

Dear Nuffnangers,

As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

27 sumber untuk membantu anda dalam dunia fotografi 2.0

Sekarang anda telah mempunyai sebuah kamera digital jenis point n shoot atau pun DSLR yang mahal tu kan? dan anda juga telah mengambil gambar yang begitu banyak sampai penuh harddisk laptop atau desktop anda tu kan?
Mungkin anda akan menyelaras dan menyusun gambar2 yang anda ambil itu selepas ini atau pun mencetak gambar2 tersebut. Tetapi anda tak pernah ada masa untuk menyusun gambar2 tersebut apatah lagi kalau nak cetak???  saya tahu.. sebab saya pun mcm tu.. tak sempat nak susun ataupun nak cetak semua gambar yang telah saya ambil.... mana ada masa ratus2 ribu2.. tu....

Masalahnya : Gambar2 yang anda ambil tu.. mesti cantik dan Kreatif dan bila ia duduk di dalam harddisk komputer anda tu rasanya tersimpan begitu sahaja.. tak ada siapa yang nak tengok...

Friday, March 26, 2010

Pemandu Berhemah???


Tengok gambar diatas... berhemahkan pemandu tu.... ada akal atau tak... dia boleh parking sampai ambil ruangan parking sebelah dia tu.... aku tak tau pulak Perodua keluarkan Kelisa versi besar bagak sampai tak boleh nak parking dalam satu parking lot...